TIMP LIBER

Parcul din Slanic Moldova - o oază de linişte şi relaxare în mijlocul naturii.

 

 

Zona izvoarelor minerale impresioneaza atat prin peisajele deosebite cat si prin caltaţile terapeutice ale apelor minerale.

Acum există in Slănic Moldova 15 izvoare cu diferite compoziţii chimice (în general sulfuroase) care împreună cu climatul submontan, aerul ozonat şi bogat în aerosoli sunt indicate pentru tratarea afectiunilor aparatului digestiv şi căilor respiratorii.
 

Cheile şi cascada Slănicului - fac parte dijn traseul "300 de scări".

Potecile inguste si pe alocuri abrupte de pe malul stang al Slanicului, umbroase si tacute, ofera un peisaj salbatic si captivant amatorilor de mici escapade, fiind insa usor de parcurs, si alcatuiesc un traseu preferat de multi dintre turistii ce adora sa imortalizeze o parte din spectacolul oferit de statiune, acompaniati de susurul Cascadei.

 

Monumentul Eroilor si Mănăstirea Măgura Ocnei se află pe Dealul Măgura din Târgu Ocna.

Cale de acces: dupa ce treceti de intersectia catre Slanic Moldova, la cateva sute de metri, gasiti spre dreapta un drum asfaltat de 2,5 Km care urca in serpentine spre varful Dealului Magura.

Manastirea Stefan cel Mare isi intampina oaspetii cu drag, imbiindu-i cu istorie, religie, un sfat bun.

Cale de acces: din satul Cerdac se urmeaza un drum forestier de 6 kilometri pentru a ajunge la manastire.

Salina din Târgu Ocna unde puteti vizita urmatoarele obiective turistice:Biserica "Sfanta Varvara" - amplasata la 240 m in subteran, singura biserica din Europa construita aproape integral din sare; Muzeul Sarii; lacul cu apa sarata si cascada; terenuri de sport si spatiu pentru gimnastica; spatii de joaca pentru copii; bufet; cabinet medical. Temperatura in subteran este de 12-13 grade.